Μπιφτέκια με φακές

Κατηγορία: ,

Υλικά (για περίπου 8 μπιφτέκια)

  • 250γρ φακές
  • 1 αυγό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 βρασμένο καρότο
  • 1½ κούπα βρώμη τριμμένη στο multi
  • 1 κουταλιά στης σούπας αποξηραμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας  ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις φακές τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπόλ βάζουμε την βρώμη και προσθέτουμε το αυγό, το λάδι, το ξύδι το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε στο multi την ντομάτα, το βρασμένο καρότο, τον δυόσμο και το κρεμμύδι και τα αλέθουμε. Τα προσθέτουμε κι αυτά στο μπόλ, ανακατεύουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπιφτέκια με βρεγμένα χέρια γιατί η ζύμη κολλάει.
  • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς για μισή ώρα.
  • Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα και ένα ντιπ γιαουρτιού(200γρ γιαούρτι, 2κ.γ.δυόσμο τριμμένο, 1κ.γ.χυμό λεμόνι, 1κ.σούπας λάδι, αλάτι πιπέρι)
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!