Φιλετίνια κοτόπουλο με πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 400γρ φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές χωρίς φλούδα σε βάζο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 2κ. σούπας λάδι
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • 50ml λευκό κρασί
  • 2κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτά φιλετίνια ή σε μπουκιές.
  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε και αυτά για άλλα 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150ml και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι Basmati.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!