2
Δυσκολία
Φιλετίνια κοτόπουλο με πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης
Κατηγορία: Κοτόπουλο - Γαλοπούλα
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 400γρ φιλέτο κοτόπουλο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές χωρίς φλούδα σε βάζο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1κ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- χυμό 1/2 λεμονιού
- 2κ. σούπας λάδι
- 1 κύβο κοτόπουλο
- 50ml λευκό κρασί
- 2κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτά φιλετίνια ή σε μπουκιές.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε και αυτά για άλλα 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κύβο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2 λεπτά ακόμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε λίγο νερό, περίπου 150ml και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρουμε με ρύζι Basmati.