1
Δυσκολία
Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα
- 220γρ πουρέ κολοκύθας(πουρές απο ψημένη κολοκύθα)
- 300γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 3 μεγάλα αυγά
- 70γρ λευκή ζάχαρη
- 70γρ καστανή ζάχαρη
- 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 2κ.σ. ζεστό γάλα
- ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
- 120γρ χυμό πορτοκάλι
- 25γρ ηλιέλαιο
- 25γρ ελαιόλαδο
- 2 βανιλίνες
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ
- 1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 1κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε αυγά, άσπρη και καστανή ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, τις βανίλιες και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Σταματάμε το μίξερ και με τον αυγοδάρτη ενσωματώνουμε το ξύσμα και τον πουρέ κολοκύθας.
- Αναμιγνύουμε καλά αλεύρι, τζίντζερ, κανέλα, σόδα και μπέικιν. Σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με τα υγρά υλικά και αναμιγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ανακατεύουμε την κουβερτούρα με το γάλα μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία.
- Μεταφέρουμε περίπου το ⅓ του μείγματος κολοκύθας σε ξεχωριστό μπολ και το αναμιγνύουμε με τη σοκολάτα.
- Λαδώνουμε ελαφρά τα τοιχώματα από μακρόστενη φόρμα και καλύπτουμε τον πάτο με λαδόκολλα. Μέγεθος φόρμας 30x12x7 εκ.
- Ρίχνουμε λίγο από το μείγμα κολοκύθας και το απλώνουμε από άκρη σε άκρη. Προσθέτουμε δύο μεγάλες κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε τη διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
- Βυθίζουμε ένα μαχαίρι βουτύρου μέσα σε κάθε φόρμα και το περιστρέφουμε απαλά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180⁰C για 50 με 55 λεπτά, κάνοντας πάντα το τεστ με το μαχαίρι. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.