Μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό και γιαούρτι στο φούρνο
Υλικά (για 2 μερίδες)
Για το κοκκινιστό μοσχάρι
- 400γρ μοσχάρι
- 1 κρεμμύδι
- 300γρ ντοματοχυμό
- 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
- 3κ. σούπας λάδι
- 2 μπαχάρια
- πιπέρι-αλάτι
- 1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών(προαιρετικά)
Για τις μελιτζάνες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 200γρ γιαούρτι 2%
- 1 αυγό
- 60γρ τυρί τριμμένο light
Εκτέλεση
Για το κοκκινιστό μοσχάρι
- Σοτάρουμε ελαφρώς το μοσχαράκι μας στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχάρια, το αλάτι και το πιπέρι, τον κύβο νοστισμιάς και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχαράκι μας.
Για τις μελιτζάνες
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τς αραδιάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Με πινέλο αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σε πυρέξ αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
- Με τα χέρια μας τρίβουμε το μοσχαράκι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια να καλύψει τις μελιτζάνες.
- Χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό και το περιχύνουμε στο φαγητό μας.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί.
- Ψήνουμε το φαγητό μας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.