Μελιτζάνες με μοσχαράκι κοκκινιστό και γιαούρτι στο φούρνο

Υλικά (για 2 μερίδες)

Για το κοκκινιστό μοσχάρι

  • 400γρ μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 300γρ ντοματοχυμό
  • 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
  • 3κ. σούπας λάδι
  • 2 μπαχάρια
  • πιπέρι-αλάτι
  • 1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών(προαιρετικά)

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 200γρ γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • 60γρ τυρί τριμμένο light

Εκτέλεση

Για το κοκκινιστό μοσχάρι

  • Σοτάρουμε ελαφρώς το μοσχαράκι μας στο λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχάρια, το αλάτι και το πιπέρι, τον κύβο νοστισμιάς και λίγο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχαράκι μας.

Για τις μελιτζάνες

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τς αραδιάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  • Με πινέλο αλείφουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
  • Σε πυρέξ αραδιάζουμε τις μελιτζάνες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
  • Με τα χέρια μας τρίβουμε το μοσχαράκι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια να καλύψει τις μελιτζάνες.
  • Χτυπάμε το γιαούρτι με το αυγό και το περιχύνουμε στο φαγητό μας.
  • Πασπαλίζουμε με το τυρί.
  • Ψήνουμε το φαγητό μας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!