Μυδοπίλαφο

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 πακετάκι κατεψυγμένα μύδια 400γρ
  • 350γρ ρύζι για ριζότο
  • 1/2 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 150ml λευκό κρασί
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 4-5 στήμονες σαφράν
  • 1κ.γλυκού κουρκουμά
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές για 1 λεπτό ακόμα.
  • Αφού έχουμε καθαρίσει και στεγνώσει τα μύδια καλά, τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα και αυτά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ..
  • Προσθέτουμε το σαφράν, τον κουρκουμά, τον άνηθο, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και προσθέτουμε σιγά σιγά απο ένα ποτήρι βραστό νερό την φορά και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει το φαγητό μας. Προσθέτουμε βραστό νερό σιγά σιγά έως ότου να βράσει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Αφήνουμε το φαγητό μας εκτός φωτιάς να σταθεί για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!