Πολύχρωμο πλιγούρι με λαχανικά

Κατηγορία: ,

Υλικά( για 2 μερίδες)

  • 2κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ½ κούπα μανιτάρια κονσέρβας
  • 1 μέτριο κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά κόκκινη & ½ κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. Πλιγούρι(100γρ)
  • 2 φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄ μέχρι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε το κολοκύθι, την πιπεριά και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σοτάρουμε για 3΄ ακόμα.
  • Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό ή το νερό.
  • Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!