Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες με σάλτσα λεμονιού

Κατηγορία: ,

Υλικά ( για 4 μερίδες )

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
  • Αλάτι- πιπέρι
  • 5 κ. σούπας λάδι
  • 1 κούπα ρύζι

Για την σάλτσα

  • 1 κούπα ζουμί από τους ντολμάδες
  • Χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 2 κοφτές κουταλιές κορν-φλαουρ
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Νεροβράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  • Βγάζουμε το λάχανο να στραγγίξει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τους ντολμάδες.
  • Τοποθετούμε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας κομμάτια λάχανο και αρχίζουμε να τοποθετούμε τους ντολμάδες τον έναν κοντά στον άλλον ώστε να μην μένουν κενά.
  • Ρίχνουμε 3 περίπου ποτήρια νερό(αναλόγως την κατσαρόλα μας) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
  • Αφού έχουν βράσει παίρνετε 1-2 κούπες από το ζουμί τους και φτιάχνετε τη σάλτσα.
  • Περιχύνετε τους ντολμάδες με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστούς.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!