3
Δυσκολία
Υλικά ( για 4 μερίδες )
- 1 μέτριο λάχανο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
- Αλάτι- πιπέρι
- 5 κ. σούπας λάδι
- 1 κούπα ρύζι
Για την σάλτσα
- 1 κούπα ζουμί από τους ντολμάδες
- Χυμό από 1-2 λεμόνια
- 2 κοφτές κουταλιές κορν-φλαουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Νεροβράζουμε το λάχανο για 5 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Βγάζουμε το λάχανο να στραγγίξει και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τους ντολμάδες.
- Τοποθετούμε στο κάτω μέρος της κατσαρόλας κομμάτια λάχανο και αρχίζουμε να τοποθετούμε τους ντολμάδες τον έναν κοντά στον άλλον ώστε να μην μένουν κενά.
- Ρίχνουμε 3 περίπου ποτήρια νερό(αναλόγως την κατσαρόλα μας) και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 50 λεπτά.
- Αφού έχουν βράσει παίρνετε 1-2 κούπες από το ζουμί τους και φτιάχνετε τη σάλτσα.
- Περιχύνετε τους ντολμάδες με τη σάλτσα και σερβίρετε ζεστούς.