Τσιπούρες στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 2 μέτριες τσιπούρες
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3κ. σούπας λάδι
  • 100ml λευκό κρασί
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • δεντρολίβανο
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ταψί κάνοντας μια στρώση.
  • Κόβουμε και τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω απο τις πατάτες.
  • Τέλος κόβουμε σε ροδέλες και τα καρότα,τα κολοκυθάκια και τη πιπεριά και τα στρώνουμε και αυτά στο ταψί.
  • Τα περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το λεμόνι, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Ωστόσο αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες και βάζουμε στη κοιλιά τους το δεντρολίβανο.
  • Μόλις τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει τοποθετούμε απο πάνω και τις τσιπούρες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθούν οι τσιπούρες.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!