Τσιπούρες στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά
Υλικά (για 2 μερίδες)
- 2 μέτριες τσιπούρες
- 2 μέτριες πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κολοκυθάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3κ. σούπας λάδι
- 100ml λευκό κρασί
- 2 μεγάλα λεμόνια
- δεντρολίβανο
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις τοποθετούμε σε ταψί κάνοντας μια στρώση.
- Κόβουμε και τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε ροδέλες και τα στρώνουμε πάνω απο τις πατάτες.
- Τέλος κόβουμε σε ροδέλες και τα καρότα,τα κολοκυθάκια και τη πιπεριά και τα στρώνουμε και αυτά στο ταψί.
- Τα περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το λεμόνι, προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
- Ωστόσο αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες και βάζουμε στη κοιλιά τους το δεντρολίβανο.
- Μόλις τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει τοποθετούμε απο πάνω και τις τσιπούρες και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθούν οι τσιπούρες.