Η ένδειξη της ζυγαριάς δεν εξαρτάται πάντα από το πόσες θερμίδες θα καταναλώσεις ή θα κάψεις. Όταν η ζυγαριά δεν κινείται με τον αναμενόμενο ρυθμό δε φταις πάντα εσύ.

Οι λόγοι μπορεί να είναι οι εξής:


Η κατακράτηση υγρών(δηλαδή η αυξημένη συσσώρευση του νερού στους ιστούς μας και το κυκλοφορικό μας σύστημα). Στις γυναίκες είναι αυξημένη κατά την αναμονή της μηνιαίας έμμηνου ρύσης. ΜΗΝ ζυγιστείς αυτές τις ημέρες, το αποτέλεσμα θα σε απογοητεύσει.

Φαρμακευτική αγωγή. Κάποια φάρμακα αυξάνουν την κατακράτηση υγρών στο σώμα και έτσι ξανά η ζυγαριά “κολλάει”.


Διαταραγμένοι βιοχημικοί δείκτες. Για παράδειγμα ένα διαταραγμένο ζάχαρο ή μια ινσουλίνη εκτός ορίων, όπως ακόμα και ο χαμηλός σίδηρος, μπορούν να εμποδίσουν την απώλεια.

• Ύπνε που παίρνεις τα κιλά! Η έλλειψη ύπνου προκαλεί στρες στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό με τη σειρά του μπλοκάρει το σύστημα απώλειας βάρους. Χρειαζόμαστε οχτώ συνεχόμενες ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να λειτουργήσει και το σώμα μας ρολόι!


Άσκηση. Αν γυμναζόσουν εντατικά και το τελευταίο διάστημα δεν γυμνάζεσαι καθόλου η σύσταση του σώματος αλλάζει. Αυτό πάλι με την σειρά του συνεισφέρει στο να μην έχεις την απώλεια βάρους που θα ήθελες.

Αλάτι, αλκοόλ και αφυδάτωση. Αν καταναλώνεις πολύ αλάτι ή αλκοόλ και δεν πίνεις το απαιτούμενο νερό, δημιουργείς στον οργανισμό σου κατακράτηση υγρών. Επομένως “κόλλημα” ζυγαριάς ή ακόμα και αύξηση βάρους.


Δυσκοιλιότητα. Αν το έντερο σου δεν λειτουργεί συστηματικά, για ακόμη μια φορά η ζυγαριά δε θα είναι σύμμαχος σου.


“Κολλημένη” ζυγαριά δε σημαίνει όμως απαραίτητα και “κολλημένος” λιπομετρητής ή ακόμα καλύτερα “κολλημένη” μεζούρα! Μην μένεις στο νούμερο της ζυγαριάς. Πολλές φορές είναι παραπλανητικό το νούμερο της και μόνο κακό μπορεί να σου κάνει και να σε απογοητεύσει χωρίς λόγο. Ο καλύτερος κριτής είναι τα ρούχα σου.
Άλλωστε η υγεία, η ευεξία, οι σωστές αιματολογικές εξετάσεις και η θετική ψυχολογία δεν μπορούν να χωρέσουν σε έναν αριθμό στη ζυγαριά σου…