Διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα

Διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα

Διατροφική προσέγγιση

Οι παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα συχνά επηρεάζουν το μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού οδηγώντας σε ακούσια αύξηση ή απώλεια βάρους. Μια διατροφή με το κατάλληλο ενεργειακό ισοζύγιο για κάθε περίπτωση είναι απαραίτητη για την διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Σκοπός είναι ο ασθενής να λαμβάνει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, βασιζόμενος σε μια διατροφή που να συμβαδίζει με τις διατροφικές του προτιμήσεις.

Το πιο απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς είναι το ιώδιο που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα θαλασσινά, τα ψάρια και το αλάτι.

Λίγα λόγια για τον θυρεοειδή αδένα…

Η κύρια λειτουργία του θυρεοειδούς είναι η αποθήκευση ιωδίου και η παραγωγή των θυρεοειδικών ορμονών τριιωδοθυρονίνη, θυροξίνη και καλσιτονίνη.

Οι ορμόνες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και την ανάπτυξη ολόκληρου του οργανισμού.
Μεταξύ των παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα είναι ο υποθυρεοειδισμός, ο υπερθυρεοειδισμός, η βρογχοκήλη, η θυρεοειδίτιδα και ο καρκίνος του θυρεοειδή.

Η διατροφή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση όλων αυτών των παθήσεων.

Πρώτη συνεδρία

Η 1η συνεδρία αποτελεί και την πιο βασική καθώς γίνεται η λήψη πλήρους ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του ατόμου και να εξατομικεύσουμε πλήρως τη διαδικασία.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!