Νευρική Βουλιμία

Νευρική Βουλιμία

Διατροφική προσέγγιση

Στο Nutrition Delight η εξειδίκευση μας στις διατροφικές διαταραχές, υπό την αιγίδα του National Center for Eating Disorders (NCFED) της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών(ΚΕΑΔΔ), είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για την σωστή αντιμετώπιση της νευρικής βουλιμίας.

Η θεραπεία της νευρικής βουλιμίας θα πρέπει να ξεκινήσει από την διατροφική αποκατάσταση για να διορθωθούν οι διατροφικές ελλείψεις και να είναι έπειτα σε θέση το άτομο να ακολουθήσει την συστηματική θεραπεία του. Η ισορροπημένη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της θεραπείας, ώστε το άτομο να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στη ψυχοθεραπεία του. Η μείωση των εκκαθαριστικών συμπεριφορών καθώς και η οποιαδήποτε προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους είναι οι πρώτες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια η μείωση των υπερφαγικών επεισοδίων έως την εξάλειψη τους θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα της διαταραχής.

Η συνεργασία μας με εξειδικευμένο ψυχολόγο και ιατρό είναι συχνά απαραίτητη ώστε να εξασφαλιστεί η οριστική θεραπεία της διαταραχής.

Λίγα λόγια για τη νευρική βουλιμία...

Η βουλιμία χαρακτηρίζεται από συχνά επεισόδια υπερφαγίας, δηλαδή κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που ακολουθείται όμως από εκκαθαριστικές μεθόδους, όπως είναι οι εμετοί, η χρήση διουρητικών, καθαρτικών, η νηστεία ή η υπερβολική άσκηση. Ο κύκλος της υπερφαγίας και των εκκαθαρίσεων καταλήγει να γίνεται καταναγκαστικός, καθώς τα άτομα με βουλιμία νιώθουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν ή να ελέγξουν τι και πόσο τρώνε.

Αυτή τη συμπεριφορά συνοδεύουν έντονα αισθήματα ενοχής και ντροπής. Το άτομο με νευρική βουλιμία είναι συχνά πρόθυμο να ακολουθήσει θεραπεία και να δεχτεί βοήθεια δεδομένου πως βιώνει πολύ αρνητικά συναισθήματα μέσα στο φαύλο κύκλο της διαταραχής.

Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!