Σακχαρώδης διαβήτης

Σακχαρώδης διαβήτης

Διατροφική προσέγγιση

Κάθε μορφή διαβήτη είναι πολύ διαφορετική και χρίζει ειδικής διατροφικής αντιμετώπισης. Πάντα σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και σεβόμενοι τις διατροφικές προτιμήσεις του ατόμου, διαμορφώνουμε το διατροφικό πρόγραμμα έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ισορροπία και ο ασθενής να πάρει τη ζωή και πάλι στα χέρια του!

Σκοπός είναι το ίδιο το άτομο να εκπαιδευτεί διατροφικά ώστε να μπορεί και μόνο του να έχει τον έλεγχο του διαβήτη έχοντας ποικιλία στη διατροφή του.

Η διατροφή στον διαβήτη πρέπει να είναι ισορροπημένη, δηλαδή να περιέχει τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων καθημερινά.

Τα συχνά και μικρά γεύματα αποτελούν το σημαντικότερο κανόνα για τη ρύθμισή του.

Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως και τα λαχανικά αποτελούν τη βάση της διατροφής του διαβητικού ατόμου. Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως το κρέας, το ψάρι, το αυγό, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και οι ξηροί καρποί είναι στις πρωταρχικές επιλογές του.

Λίγα λόγια για τον διαβήτη…

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα μεταβολικό νόσημα που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Στο διαβήτη, ο οργανισμός παράγει λιγότερη ή και καθόλου ινσουλίνη ή χρησιμοποιεί την ινσουλίνη με τρόπο μη αποτελεσματικό.

Διακρίνεται στους εξής τύπους: Διαβήτης τύπου 1 , Διαβήτης τύπου 2, Διαβήτης κύησης.

Πρώτη συνεδρία

Η 1η συνεδρία αποτελεί και την πιο βασική καθώς γίνεται η λήψη πλήρους ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του ατόμου και να εξατομικεύσουμε πλήρως τη διαδικασία.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!