Νυχτερινή υπερφαγία

Νυχτερινή Υπερφαγία

Διατροφική προσέγγιση

Στο Nutrition Delight η εξειδίκευση μας στις διατροφικές διαταραχές, υπό την αιγίδα του National Center for Eating Disorders (NCFED) της Μεγάλης Βρετανίας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών(ΚΕΑΔΔ), είναι ακριβώς αυτό που απαιτείται για την σωστή αντιμετώπιση της νυχτερινής υπερφαγίας.

Μια σωστή ισορροπημένη διατροφή χωρίς στερήσεις, με συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα είναι η λύση στο πρόβλημα της νυχτερινής υπερφαγίας. Δίνοντας έμφαση στις διατροφικές προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες του ατόμου καταφέρνουμε τη σύνταξη ενός διαιτολογίου που θα τον κάνει να αισθάνεται πλήρης.

 

Λίγα λόγια για την νυχτερινή υπερφαγία…

Το σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας απαντάται σε μεγάλο ποσοστό σε παχύσαρκους, ιδιαίτερα σε περιόδους που βιώνουν έντονο στρες. Χαρακτηρίζεται από πρωινή ανορεξία, κατανάλωση της μεγαλύτερης ποσότητας φαγητού κατά τις βραδινές ώρες, αϋπνία ή διακοπή του ύπνου τουλάχιστον για μία φορά μέσα στη νύχτα και κατανάλωση φαγητού ή ποτού. Συνήθως υπάρχει προτίμηση σε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακα. Η συμπεριφορά τους αυτή συνοδεύεται από αισθήματα άγχους ή ενοχής.

Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!