Υπέρταση

Διατροφική προσέγγιση

Οι διαιτητικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αρτηριακή πίεση είναι πολυάριθμοι και δρουν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μια ισορροπημένη διατροφή μειωμένης περιεκτικότητας σε νάτριο, βασιζόμενη στις διατροφικές προτιμήσεις του ατόμου, είναι η λύση στο πρόβλημα της υπέρτασης.

Σκοπός είναι το ίδιο το άτομο να εκπαιδευτεί ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει τις τροφές με υψηλά ποσοστά αλατιού και να μπορεί και μόνο του να οργανώσει διατροφικά την ημέρα του, απλώς επιλέγοντας τα κατάλληλα τρόφιμα.

Η διατροφή του υπερτασικού ατόμου πρέπει να έχει στη βάση της τα φρούτα και τα λαχανικά, τα καλά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο και οι ανάλατοι ξηροί καρποί , τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια. Τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα αλλαντικά και οπωσδήποτε τα παστά, πρέπει να αποφεύγονται λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε αλάτι.

Λίγα λόγια για την υπέρταση…

Υπέρταση ονομάζεται η κατάσταση στην οποία η αρτηριακή πίεση είναι αυξημένη. Αρτηριακή είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο τοίχωμα των αρτηριών, οι οποίες το μεταφέρουν από την καρδιά σε όλο το σώμα.

Πρώτη συνεδρία

Η 1η συνεδρία αποτελεί και την πιο βασική καθώς γίνεται η λήψη πλήρους ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση του ατόμου και να εξατομικεύσουμε πλήρως τη διαδικασία.
Αναζητήστε άρθρα ή συνταγές!